background

Rajčata s mozzarellou

Vytvořeno: Mar 11, 2024
  • Porce: 3 Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: -
  • Kalorie: 240 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Tento jednoduchý recept na rajčata s mozzarellou je skvělým způsobem, jak využít sezónních ingrediencí. Připravte si tento pokrm a užijte si jednoduchost italské kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova!

Ingredience

Postup

  1. Rajčata omyjte pod tekoucí vodou a osušte je čistým kuchyňským papírem. Následně je nakrájejte na kolečka o tloušťce zhruba 0,5 cm. Mozzarellu nakrájejte na plátky stejné tloušťky jako rajčata.
  2. Na servírovací misce nebo talíři střídavě vrstvěte plátky rajčat a mozzarelly. Každou vrstvu posypte jemně nasekanými čerstvými bazalkovými listy a osolte a opepřete podle chuti.
  3. Rajčata a mozzarellu pokapejte extra panenským olivovým olejem.
  4. Hotová rajčata s mozzarellou můžete podávat ihned jako studený předkrm nebo jako přílohu k jídlu. Pokud chcete intenzivnější chuť, nechte je odpočívat při pokojové teplotě asi 10 minut před servírováním.

Rajčata s mozzarellou



Rajčata s mozzarellou
  • Porce: 3Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: -
  • Kalorie: 240 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Tento jednoduchý recept na rajčata s mozzarellou je skvělým způsobem, jak využít sezónních ingrediencí. Připravte si tento pokrm a užijte si jednoduchost italské kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova!

Ingredience

Postup

  1. Rajčata omyjte pod tekoucí vodou a osušte je čistým kuchyňským papírem. Následně je nakrájejte na kolečka o tloušťce zhruba 0,5 cm. Mozzarellu nakrájejte na plátky stejné tloušťky jako rajčata.
  2. Na servírovací misce nebo talíři střídavě vrstvěte plátky rajčat a mozzarelly. Každou vrstvu posypte jemně nasekanými čerstvými bazalkovými listy a osolte a opepřete podle chuti.
  3. Rajčata a mozzarellu pokapejte extra panenským olivovým olejem.
  4. Hotová rajčata s mozzarellou můžete podávat ihned jako studený předkrm nebo jako přílohu k jídlu. Pokud chcete intenzivnější chuť, nechte je odpočívat při pokojové teplotě asi 10 minut před servírováním.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.