3 tipy na ty nejlepší palačinky
Ačkoli je příprava dobrých palačinek relativně snadná, je dobré znát několik triků, které je přivedou k dokonalosti. Buďte s námi o krok před ostatními
Palačinky jsou stálice naší kuchyně po celý rok. Jejich příprava je rychlá a variací je nepočítaně.
Ačkoli je příprava dobrých palačinek relativně snadná, je dobré znát několik triků, které je přivedou k dokonalosti.
#1 Pro nadýchanější výsledek
Palačinky obvykle připravujeme z hladké mouky. Chcete-li je udělat nadýchanější, vyzkoušejte použít naši dortovou mouku, speciálně navrženou pro šlehání a míchání těst. Tato mouka lépe spolupracuje s ostatními ingrediencemi, díky čemuž jsou palačinky jemnější a lehčí.
#2 Pro krásně vláčné těsto
Správné těsto je klíčové. Klasické recepty obvykle kombinují mléko, vejce, špetku soli a hladkou mouku. Mléko lze nahradit či doplnit vodou, ale doporučujeme ponechat ho, protože dává palačinkám plnější chuť. Přidejte do těsta lžíci rozpuštěného másla na každých půl litru mléka pro vláčnější a jemnější texturu. Nechte těsto odpočinout alespoň hodinu před použitím pro ještě lepší výsledek.
#3 Různé varianty ochucení
Krása palačinek spočívá v tom, že se dají přizpůsobit podle toho, co máte po ruce nebo co máte rádi! Můžete je zdobit domácí marmeládou, čerstvým ovocem a šlehačkou, bílým jogurtem, javorovým sirupem, meduňkou nebo mátou a v létě dokonce zmrzlinou. Skvělé jsou i se slanými náplněmi, jako je špenát s cibulkou, vejce se houbami, cuketa s lilky nebo posypané sýrem. Pokud je nechcete jen naplnit, můžete je také zapéct nebo z nich udělat dort.
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.