- Porce: 2 Lidé
- Čas přípravy: 10 min
- Čas vaření: 10 min
- Kalorie: 441 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Čokoládové domácí sušenky jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji a jsou oblíbeným dezertem pro všechny milovníky čokolády. Jejich bohatá čokoládová chuť a dokonalá textura jistě potěší každého, kdo je ochutná.
Ingredience
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka s krémovou konzistencí .Přidejte vejce a míchejte, dokud není směs hladká.
- Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem a míchejte, dokud se všechno dobře nespojí a nevytvoří tuhé těsto. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu do těsta.
- Z těsta vytvarujte malé kuličky (o velikosti vlašského ořechu) a položte je na připravený plech s dostatečným odstupem. Lehce přimáčkněte vrcholky kuliček, aby se mírně zploštily.
- Pečte sušenky v předehřáté troubě 10-12 minut, nebo dokud nejsou okraje pevné a střed sušenek se zdá trochu měkký. Nechte sušenky vychladnout na plechu asi 5 minut, poté je přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.
- Nyní už zbývá jediná věc a to se do té dobroty pustit. Osobně je mám nejraději v kombinaci s kávou nebo samotné jako večerní hřích u sledování televize.
Čokoládové domácí sušenky
- Porce: 2Lidé
- Čas přípravy: 10 min
- Čas vaření: 10 min
- Kalorie: 441 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Čokoládové domácí sušenky jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji a jsou oblíbeným dezertem pro všechny milovníky čokolády. Jejich bohatá čokoládová chuť a dokonalá textura jistě potěší každého, kdo je ochutná.
Ingredience
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka s krémovou konzistencí .Přidejte vejce a míchejte, dokud není směs hladká.
- Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem a míchejte, dokud se všechno dobře nespojí a nevytvoří tuhé těsto. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu do těsta.
- Z těsta vytvarujte malé kuličky (o velikosti vlašského ořechu) a položte je na připravený plech s dostatečným odstupem. Lehce přimáčkněte vrcholky kuliček, aby se mírně zploštily.
- Pečte sušenky v předehřáté troubě 10-12 minut, nebo dokud nejsou okraje pevné a střed sušenek se zdá trochu měkký. Nechte sušenky vychladnout na plechu asi 5 minut, poté je přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.
- Nyní už zbývá jediná věc a to se do té dobroty pustit. Osobně je mám nejraději v kombinaci s kávou nebo samotné jako večerní hřích u sledování televize.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.