background

Čokoládové domácí sušenky

Vytvořeno: Apr 09, 2024
  • Porce: 2 Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: 10 min
  • Kalorie: 441 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Čokoládové domácí sušenky jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji a jsou oblíbeným dezertem pro všechny milovníky čokolády. Jejich bohatá čokoládová chuť a dokonalá textura jistě potěší každého, kdo je ochutná.

Ingredience

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka s krémovou konzistencí .Přidejte vejce a míchejte, dokud není směs hladká.
  3. Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem a míchejte, dokud se všechno dobře nespojí a nevytvoří tuhé těsto. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu do těsta.
  4. Z těsta vytvarujte malé kuličky (o velikosti vlašského ořechu) a položte je na připravený plech s dostatečným odstupem. Lehce přimáčkněte vrcholky kuliček, aby se mírně zploštily.
  5. Pečte sušenky v předehřáté troubě 10-12 minut, nebo dokud nejsou okraje pevné a střed sušenek se zdá trochu měkký. Nechte sušenky vychladnout na plechu asi 5 minut, poté je přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.
  6. Nyní už zbývá jediná věc a to se do té dobroty pustit. Osobně je mám nejraději v kombinaci s kávou nebo samotné jako večerní hřích u sledování televize.

Čokoládové domácí sušenky



Čokoládové domácí sušenky
  • Porce: 2Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: 10 min
  • Kalorie: 441 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Čokoládové domácí sušenky jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji a jsou oblíbeným dezertem pro všechny milovníky čokolády. Jejich bohatá čokoládová chuť a dokonalá textura jistě potěší každého, kdo je ochutná.

Ingredience

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl. V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka s krémovou konzistencí .Přidejte vejce a míchejte, dokud není směs hladká.
  3. Postupně přidejte suché ingredience do směsi s máslem a cukrem a míchejte, dokud se všechno dobře nespojí a nevytvoří tuhé těsto. Nakonec vmíchejte nasekanou čokoládu do těsta.
  4. Z těsta vytvarujte malé kuličky (o velikosti vlašského ořechu) a položte je na připravený plech s dostatečným odstupem. Lehce přimáčkněte vrcholky kuliček, aby se mírně zploštily.
  5. Pečte sušenky v předehřáté troubě 10-12 minut, nebo dokud nejsou okraje pevné a střed sušenek se zdá trochu měkký. Nechte sušenky vychladnout na plechu asi 5 minut, poté je přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.
  6. Nyní už zbývá jediná věc a to se do té dobroty pustit. Osobně je mám nejraději v kombinaci s kávou nebo samotné jako večerní hřích u sledování televize.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.