- Porce: 3 Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 10 min
- Kalorie: 377 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Bruschetta s rajčaty je skvělým způsobem, jak využít čerstvá rajčata a užít si jednoduchou, ale chutnou pochoutku. Připravte si ji jako rychlý a lahodný pokrm pro celou rodinu nebo jako předkrm na večírek s přáteli. Dochucená česnekem a bazalkou, tato bruschetta přináší na stůl italské aroma a chuťovou lahůdku, kterou si každý užije.
Ingredience
Postup
- Nejprve si připravte suroviny. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Bazalku opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Do misky smíchejte rajčata, sůl, pepř bazalku a česnek. Po promíchání směs zakápněte olivovým olejem.
- Rozpalte gril nebo si připravte grilovací pánev. Pokud nemáte gril, můžete použít i troubu s grilovací funkcí.
- Plátky italského chleba opečte na grilu z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Po vychladnutí chleba potřete jednu stranu plátků olivovým olejem a natřete je česnekem.
- Na připravené plátky opečeného chleba můžete servírovat rajčatovou směs.
- Bruschettu s rajčaty podávejte okamžitě jako předkrm, nebo jako lehký oběd či večeři s dalšími přílohami.
Bruschetta s rajčaty
- Porce: 3Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 10 min
- Kalorie: 377 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Bruschetta s rajčaty je skvělým způsobem, jak využít čerstvá rajčata a užít si jednoduchou, ale chutnou pochoutku. Připravte si ji jako rychlý a lahodný pokrm pro celou rodinu nebo jako předkrm na večírek s přáteli. Dochucená česnekem a bazalkou, tato bruschetta přináší na stůl italské aroma a chuťovou lahůdku, kterou si každý užije.
Ingredience
Postup
- Nejprve si připravte suroviny. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Bazalku opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Do misky smíchejte rajčata, sůl, pepř bazalku a česnek. Po promíchání směs zakápněte olivovým olejem.
- Rozpalte gril nebo si připravte grilovací pánev. Pokud nemáte gril, můžete použít i troubu s grilovací funkcí.
- Plátky italského chleba opečte na grilu z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Po vychladnutí chleba potřete jednu stranu plátků olivovým olejem a natřete je česnekem.
- Na připravené plátky opečeného chleba můžete servírovat rajčatovou směs.
- Bruschettu s rajčaty podávejte okamžitě jako předkrm, nebo jako lehký oběd či večeři s dalšími přílohami.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.