background

Bruschetta s rajčaty

Vytvořeno: Mar 09, 2024
  • Porce: 3 Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 10 min
  • Kalorie: 377 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Bruschetta s rajčaty je skvělým způsobem, jak využít čerstvá rajčata a užít si jednoduchou, ale chutnou pochoutku. Připravte si ji jako rychlý a lahodný pokrm pro celou rodinu nebo jako předkrm na večírek s přáteli. Dochucená česnekem a bazalkou, tato bruschetta přináší na stůl italské aroma a chuťovou lahůdku, kterou si každý užije.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravte suroviny. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Bazalku opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Do misky smíchejte rajčata, sůl, pepř bazalku a česnek. Po promíchání směs zakápněte olivovým olejem.
  2. Rozpalte gril nebo si připravte grilovací pánev. Pokud nemáte gril, můžete použít i troubu s grilovací funkcí.
  3. Plátky italského chleba opečte na grilu z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Po vychladnutí chleba potřete jednu stranu plátků olivovým olejem a natřete je česnekem.
  4. Na připravené plátky opečeného chleba můžete servírovat rajčatovou směs.
  5. Bruschettu s rajčaty podávejte okamžitě jako předkrm, nebo jako lehký oběd či večeři s dalšími přílohami.

Bruschetta s rajčaty



Bruschetta s rajčaty
  • Porce: 3Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 10 min
  • Kalorie: 377 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Bruschetta s rajčaty je skvělým způsobem, jak využít čerstvá rajčata a užít si jednoduchou, ale chutnou pochoutku. Připravte si ji jako rychlý a lahodný pokrm pro celou rodinu nebo jako předkrm na večírek s přáteli. Dochucená česnekem a bazalkou, tato bruschetta přináší na stůl italské aroma a chuťovou lahůdku, kterou si každý užije.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravte suroviny. Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Bazalku opláchněte, osušte a nasekejte nadrobno. Do misky smíchejte rajčata, sůl, pepř bazalku a česnek. Po promíchání směs zakápněte olivovým olejem.
  2. Rozpalte gril nebo si připravte grilovací pánev. Pokud nemáte gril, můžete použít i troubu s grilovací funkcí.
  3. Plátky italského chleba opečte na grilu z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Po vychladnutí chleba potřete jednu stranu plátků olivovým olejem a natřete je česnekem.
  4. Na připravené plátky opečeného chleba můžete servírovat rajčatovou směs.
  5. Bruschettu s rajčaty podávejte okamžitě jako předkrm, nebo jako lehký oběd či večeři s dalšími přílohami.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.