background

Domácí chléb

Vytvořeno: Apr 09, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 60 min
  • Čas vaření: 45 min
  • Kalorie: 240 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Domácí chléb v troubě je spojením tradice s moderním postupem. Kvásek dává chlebu neodolatelnou chuť a jemnou texturu. Vydejte se do světa domácího pečení a užijte si chuť měkkého domácího chlebu.

Ingredience

Postup

  1. Do misky si připravíme kvásek s vlažnou vodou a přidáme lžičku cukru na podporu kvašení. Mouku si připravíme do nádoby a přidáme sůl.
  2. Když kvásek začne pěnit, začneme postupně přisypávat mouku. Je dobré dávat si přestávky po přisypání a promíchání těsta. Kvásek je potřeba poté hlídat a za 10 min vždy promíchat, aby nám těsto neuteklo.
  3. Husté těsto poté vyndáme na moukou posypanou plochu a zpracováváme hnětením. Výsledné těsto by mělo být pružné a hladké. A vložíme jej do misky.
  4. Těsto v misce přikryjeme utěrkou a dáme na teplejší místo. Kynutí trvá přibližně 1-2 hodiny a těsto nám zdvojnásobí svůj objem.
  5. Dáme si předehřát troubu na 250° C a těsto vložíme do olejem vymazané formy. Chléb pečeme nejprve na 10-15 min poté teplotu stáhneme na 200° C a pečeme dalších 30 minut. Dokud chléb není zlatavý a na poklepání na kůrku dutý.
  6. Po pečení necháme chléb vychladnout a můžeme podávat například s pomazánkou nebo jako přílohu ke guláši a dalším hlavním chodům.

Domácí chléb



Domácí chléb
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 60 min
  • Čas vaření: 45 min
  • Kalorie: 240 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Domácí chléb v troubě je spojením tradice s moderním postupem. Kvásek dává chlebu neodolatelnou chuť a jemnou texturu. Vydejte se do světa domácího pečení a užijte si chuť měkkého domácího chlebu.

Ingredience

Postup

  1. Do misky si připravíme kvásek s vlažnou vodou a přidáme lžičku cukru na podporu kvašení. Mouku si připravíme do nádoby a přidáme sůl.
  2. Když kvásek začne pěnit, začneme postupně přisypávat mouku. Je dobré dávat si přestávky po přisypání a promíchání těsta. Kvásek je potřeba poté hlídat a za 10 min vždy promíchat, aby nám těsto neuteklo.
  3. Husté těsto poté vyndáme na moukou posypanou plochu a zpracováváme hnětením. Výsledné těsto by mělo být pružné a hladké. A vložíme jej do misky.
  4. Těsto v misce přikryjeme utěrkou a dáme na teplejší místo. Kynutí trvá přibližně 1-2 hodiny a těsto nám zdvojnásobí svůj objem.
  5. Dáme si předehřát troubu na 250° C a těsto vložíme do olejem vymazané formy. Chléb pečeme nejprve na 10-15 min poté teplotu stáhneme na 200° C a pečeme dalších 30 minut. Dokud chléb není zlatavý a na poklepání na kůrku dutý.
  6. Po pečení necháme chléb vychladnout a můžeme podávat například s pomazánkou nebo jako přílohu ke guláši a dalším hlavním chodům.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.