- Porce: 4 Lidé
- Čas přípravy: 10 min
- Čas vaření: 20 min
- Kalorie: 86 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Listový špenát je ideální přílohou pro milovníky čerstvé zeleniny a také jde o bohatý zdroj živin pro Vaše zdraví. Je také výbornou přílohou například k bramborům nebo masu.
Ingredience
Postup
- Špenát si důkladně omyjeme a nasekáme na menší části. Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno.
- Na pánev si dáme rozehřát máslo a přidáme cibuli, kterou smažíme dozlatova. Přidáme česnek, který krátce restujeme než začne vonět.
- Listový špenát přidáme na pánev a zhruba 2-3 minuty dokud nezměkne a nezmenší svůj objem.
- Přidáme sůl, pepř podle vlastní chuti a máme hotovo.
- Špenát můžeme podávat například s masem a brambrovým knedlíkem. Jako lahodnou a zdravou přílohu. Pokud máte špenát radši kyselejší je možné přidat citronovou štávu při dochucování.
Špenát
- Porce: 4Lidé
- Čas přípravy: 10 min
- Čas vaření: 20 min
- Kalorie: 86 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Listový špenát je ideální přílohou pro milovníky čerstvé zeleniny a také jde o bohatý zdroj živin pro Vaše zdraví. Je také výbornou přílohou například k bramborům nebo masu.
Ingredience
Postup
- Špenát si důkladně omyjeme a nasekáme na menší části. Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno.
- Na pánev si dáme rozehřát máslo a přidáme cibuli, kterou smažíme dozlatova. Přidáme česnek, který krátce restujeme než začne vonět.
- Listový špenát přidáme na pánev a zhruba 2-3 minuty dokud nezměkne a nezmenší svůj objem.
- Přidáme sůl, pepř podle vlastní chuti a máme hotovo.
- Špenát můžeme podávat například s masem a brambrovým knedlíkem. Jako lahodnou a zdravou přílohu. Pokud máte špenát radši kyselejší je možné přidat citronovou štávu při dochucování.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.