background

Špenát

Vytvořeno: Apr 08, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: 20 min
  • Kalorie: 86 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Listový špenát je ideální přílohou pro milovníky čerstvé zeleniny a také jde o bohatý zdroj živin pro Vaše zdraví. Je také výbornou přílohou například k bramborům nebo masu.

Ingredience

Postup

  1. Špenát si důkladně omyjeme a nasekáme na menší části. Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno.
  2. Na pánev si dáme rozehřát máslo a přidáme cibuli, kterou smažíme dozlatova. Přidáme česnek, který krátce restujeme než začne vonět.
  3. Listový špenát přidáme na pánev a zhruba 2-3 minuty dokud nezměkne a nezmenší svůj objem.
  4. Přidáme sůl, pepř podle vlastní chuti a máme hotovo.
  5. Špenát můžeme podávat například s masem a brambrovým knedlíkem. Jako lahodnou a zdravou přílohu. Pokud máte špenát radši kyselejší je možné přidat citronovou štávu při dochucování.

Špenát



Špenát
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: 20 min
  • Kalorie: 86 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Listový špenát je ideální přílohou pro milovníky čerstvé zeleniny a také jde o bohatý zdroj živin pro Vaše zdraví. Je také výbornou přílohou například k bramborům nebo masu.

Ingredience

Postup

  1. Špenát si důkladně omyjeme a nasekáme na menší části. Cibuli a česnek si nakrájíme na drobno.
  2. Na pánev si dáme rozehřát máslo a přidáme cibuli, kterou smažíme dozlatova. Přidáme česnek, který krátce restujeme než začne vonět.
  3. Listový špenát přidáme na pánev a zhruba 2-3 minuty dokud nezměkne a nezmenší svůj objem.
  4. Přidáme sůl, pepř podle vlastní chuti a máme hotovo.
  5. Špenát můžeme podávat například s masem a brambrovým knedlíkem. Jako lahodnou a zdravou přílohu. Pokud máte špenát radši kyselejší je možné přidat citronovou štávu při dochucování.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.