background

Caesar salát

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 2 Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: 15 min
  • Kalorie: 121 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Caesar salát s krémovou zálivkou je jemně balancovaným chuťovým zážitkem, který zaručeně potěší každého milovníka salátů a osvěží vaše chuťové pohárky.

Ingredience

Postup

  1. Hlávkový salát očistíme a natrháme na menší kousky a vložíme do větší mísy. Toastový chléb si nakrájíme na kostičky. Kuřecí maso si připravíme na plátky či kousky podle osobní preference.
  2. Připravíme si plech s pečícím papírem, na který vyskládáme kostičky toastového chleba. Můžeme pokapat olivovým olejem. A dáme péct dokud nebudou krutony hotové.
  3. Kuřecí maso smažíme na pánci na olivovém oleji. Maso na pánvi osolíme a opepříme. Smažíme dokud maso není hotové a má zlatavou barvou.
  4. V malé misce si smícháme majonézu, hořčici, worcesterskou omáčku, citrónovou šťávu a dochutíme pepřem, solí a prolisovaným česnekem. Dresink pečlivě promícháme dokud nezíská jednotnou barvu.
  5. Do mísy se salátem přidáme krutony, parmezán a nakrájené kuřecí maso, Zalijeme dresinkem a poté opatrně promícháme aby se nám spojili všechny ingredience.
  6. Můžeme hned podávat a ozdobit plátky parmezánu (připadně čerstvě strouhaným). Použít můžeme také plátek citrónu.

Caesar salát



Caesar salát
  • Porce: 2Lidé
  • Čas přípravy: 10 min
  • Čas vaření: 15 min
  • Kalorie: 121 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Caesar salát s krémovou zálivkou je jemně balancovaným chuťovým zážitkem, který zaručeně potěší každého milovníka salátů a osvěží vaše chuťové pohárky.

Ingredience

Postup

  1. Hlávkový salát očistíme a natrháme na menší kousky a vložíme do větší mísy. Toastový chléb si nakrájíme na kostičky. Kuřecí maso si připravíme na plátky či kousky podle osobní preference.
  2. Připravíme si plech s pečícím papírem, na který vyskládáme kostičky toastového chleba. Můžeme pokapat olivovým olejem. A dáme péct dokud nebudou krutony hotové.
  3. Kuřecí maso smažíme na pánci na olivovém oleji. Maso na pánvi osolíme a opepříme. Smažíme dokud maso není hotové a má zlatavou barvou.
  4. V malé misce si smícháme majonézu, hořčici, worcesterskou omáčku, citrónovou šťávu a dochutíme pepřem, solí a prolisovaným česnekem. Dresink pečlivě promícháme dokud nezíská jednotnou barvu.
  5. Do mísy se salátem přidáme krutony, parmezán a nakrájené kuřecí maso, Zalijeme dresinkem a poté opatrně promícháme aby se nám spojili všechny ingredience.
  6. Můžeme hned podávat a ozdobit plátky parmezánu (připadně čerstvě strouhaným). Použít můžeme také plátek citrónu.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.