background

Těstovinový salát s kuřecím masem

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 45 min
  • Čas vaření: 115 min
  • Kalorie: 136 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Užijte si chutný a osvěžující těstovinový salát s kuřecím masem, který spojuje kousky kuřecího masa s pestrou směsí těstovin a čerstvé zeleniny. Lehká majonézová omáčka s jogurtem a hořčicí dodává tomuto salátu šťavnatost. Ideální pro teplé letní dny nebo jako přílohu k večeři.

Ingredience

Postup

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na balení. Opláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
  2. Vařte kuřecí maso, nechte ho vychladnout a nakrájejte na kousky.
  3. Nakrájejte okurku, rajče, papriku a přidejte kukuřici.
  4. V míse smíchejte majonézu, jogurt, hořčici, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
  5. Ve velké misce smíchejte uvařené těstoviny, kuřecí maso, nakrájenou zeleninu a omáčku. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  6. Nechte salát v lednici odpočívat alespoň hodinu, aby se chutě prolnuly. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.

Těstovinový salát s kuřecím masem



Těstovinový salát s kuřecím masem
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 45 min
  • Čas vaření: 115 min
  • Kalorie: 136 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Užijte si chutný a osvěžující těstovinový salát s kuřecím masem, který spojuje kousky kuřecího masa s pestrou směsí těstovin a čerstvé zeleniny. Lehká majonézová omáčka s jogurtem a hořčicí dodává tomuto salátu šťavnatost. Ideální pro teplé letní dny nebo jako přílohu k večeři.

Ingredience

Postup

  1. Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na balení. Opláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
  2. Vařte kuřecí maso, nechte ho vychladnout a nakrájejte na kousky.
  3. Nakrájejte okurku, rajče, papriku a přidejte kukuřici.
  4. V míse smíchejte majonézu, jogurt, hořčici, nasekanou petrželku, sůl a pepř.
  5. Ve velké misce smíchejte uvařené těstoviny, kuřecí maso, nakrájenou zeleninu a omáčku. Důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  6. Nechte salát v lednici odpočívat alespoň hodinu, aby se chutě prolnuly. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.