background

Medovník

Vytvořeno: Mar 04, 2024
  • Porce: 8 Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 25-30 min
  • Kalorie: 374 kcal/100g
  • Obtížnost: Těžký

Medovník spojuje bohatou sladkost medu s nadýchaným těstem a jemnou smetanovou vrstvou. Na vůni domácích dezertů, které Vám provoní celý dům. Na okamžiky sladkého potěšení s každým kouskem tohoto domácího medovníku.

Ingredience

Postup

  1. Dáme si předehřát troubu na 180 °C a vymažeme dortovou formu máslem a moukou.
  2. V hrnci si rozpustíme máslo společně s medem a cukrem. Dokud nemáme hladkou směs. Ve velké míse smícháme mouku s jedlou sodou a přidáme rozpuštěnou směs. Poté přidáme vejce a pořádně promícháme dokud nedostaneme hladké těsto, které přelijeme do formy. Dáme do trouby péct.
  3. Šlehejte smetanu do tuhého stavu a poté jí necháme chladit dokud neztuhne. A tím si připravíme smetanovou náplň.
  4. Když je dort upečený a vychladlý tak na něj rozetřeme smetanovou náplň. Můžete ozdobit a obohatit oříšky nebo také kousky ovoce.
  5. Dort necháme odpočinout aby se smetanová náplň promáčkla do těsta. Medovník můžeme krájet na porce a podávat například ke kávě či při rodinné návštěvě.

Medovník



Medovník
  • Porce: 8Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 25-30 min
  • Kalorie: 374 kcal/100g
  • Obtížnost: Těžký

Medovník spojuje bohatou sladkost medu s nadýchaným těstem a jemnou smetanovou vrstvou. Na vůni domácích dezertů, které Vám provoní celý dům. Na okamžiky sladkého potěšení s každým kouskem tohoto domácího medovníku.

Ingredience

Postup

  1. Dáme si předehřát troubu na 180 °C a vymažeme dortovou formu máslem a moukou.
  2. V hrnci si rozpustíme máslo společně s medem a cukrem. Dokud nemáme hladkou směs. Ve velké míse smícháme mouku s jedlou sodou a přidáme rozpuštěnou směs. Poté přidáme vejce a pořádně promícháme dokud nedostaneme hladké těsto, které přelijeme do formy. Dáme do trouby péct.
  3. Šlehejte smetanu do tuhého stavu a poté jí necháme chladit dokud neztuhne. A tím si připravíme smetanovou náplň.
  4. Když je dort upečený a vychladlý tak na něj rozetřeme smetanovou náplň. Můžete ozdobit a obohatit oříšky nebo také kousky ovoce.
  5. Dort necháme odpočinout aby se smetanová náplň promáčkla do těsta. Medovník můžeme krájet na porce a podávat například ke kávě či při rodinné návštěvě.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.