background

Jablečné lívance

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 3 Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 20 min
  • Kalorie: 106 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Lahodné jablečné lívance s křupavým vnějším povrchem a lahodnou, jemně kořeněnou vnitřní částí plnou jablek. Příprava by neměla trvat dlouho a výsledek stojí za to. Dobrou chuť!

Ingredience

Postup

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. Ve druhé míse smíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo (nebo olej). Postupně přidejte suché ingredience do mokrých, míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  2. Oloupejte a nastrouhejte jablka na hrubém struhadle. Přimíchejte nastrouhaná jablka do těsta, dokud nejsou rovnoměrně rozložena. Na pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje.
  3. Lžící odeberte těsto z mísy a vložte ho na pánev. Vytvořte lívance o průměru asi 7-10 centimetrů. Smažte lívance z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každou stranu.
  4. Hotové lívance vyjměte z pánve a položte je na papírové ubrousky, aby absorbovaly přebytečný tuk. Podávejte lívance teplé s medem, ovocem nebo skořicí podle chuti.

Jablečné lívance



Jablečné lívance
  • Porce: 3Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 20 min
  • Kalorie: 106 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Lahodné jablečné lívance s křupavým vnějším povrchem a lahodnou, jemně kořeněnou vnitřní částí plnou jablek. Příprava by neměla trvat dlouho a výsledek stojí za to. Dobrou chuť!

Ingredience

Postup

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. Ve druhé míse smíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo (nebo olej). Postupně přidejte suché ingredience do mokrých, míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  2. Oloupejte a nastrouhejte jablka na hrubém struhadle. Přimíchejte nastrouhaná jablka do těsta, dokud nejsou rovnoměrně rozložena. Na pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje.
  3. Lžící odeberte těsto z mísy a vložte ho na pánev. Vytvořte lívance o průměru asi 7-10 centimetrů. Smažte lívance z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každou stranu.
  4. Hotové lívance vyjměte z pánve a položte je na papírové ubrousky, aby absorbovaly přebytečný tuk. Podávejte lívance teplé s medem, ovocem nebo skořicí podle chuti.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.