- Porce: 3 Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 20 min
- Kalorie: 106 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Lahodné jablečné lívance s křupavým vnějším povrchem a lahodnou, jemně kořeněnou vnitřní částí plnou jablek. Příprava by neměla trvat dlouho a výsledek stojí za to. Dobrou chuť!
Ingredience
Postup
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. Ve druhé míse smíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo (nebo olej). Postupně přidejte suché ingredience do mokrých, míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Oloupejte a nastrouhejte jablka na hrubém struhadle. Přimíchejte nastrouhaná jablka do těsta, dokud nejsou rovnoměrně rozložena. Na pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje.
- Lžící odeberte těsto z mísy a vložte ho na pánev. Vytvořte lívance o průměru asi 7-10 centimetrů. Smažte lívance z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každou stranu.
- Hotové lívance vyjměte z pánve a položte je na papírové ubrousky, aby absorbovaly přebytečný tuk. Podávejte lívance teplé s medem, ovocem nebo skořicí podle chuti.
Jablečné lívance
- Porce: 3Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 20 min
- Kalorie: 106 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Lahodné jablečné lívance s křupavým vnějším povrchem a lahodnou, jemně kořeněnou vnitřní částí plnou jablek. Příprava by neměla trvat dlouho a výsledek stojí za to. Dobrou chuť!
Ingredience
Postup
- V míse smíchejte hladkou mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. Ve druhé míse smíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo (nebo olej). Postupně přidejte suché ingredience do mokrých, míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Oloupejte a nastrouhejte jablka na hrubém struhadle. Přimíchejte nastrouhaná jablka do těsta, dokud nejsou rovnoměrně rozložena. Na pánvi rozehřejte trochu másla nebo oleje.
- Lžící odeberte těsto z mísy a vložte ho na pánev. Vytvořte lívance o průměru asi 7-10 centimetrů. Smažte lívance z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každou stranu.
- Hotové lívance vyjměte z pánve a položte je na papírové ubrousky, aby absorbovaly přebytečný tuk. Podávejte lívance teplé s medem, ovocem nebo skořicí podle chuti.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.