background

Palačinky

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 3 Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 20 min
  • Kalorie: 147 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Palačinky jsou skvělou volbou pro snídani, svačinu nebo lehký oběd či večeři. Jsou rychlé, jednoduché a lze je přizpůsobit podle osobních preferencí. Snažte se udržet rovnoměrnou tloušťku palačinek a vyvarujte se přepečení, aby zůstaly měkké a chutné.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve smíchejte hladkou mouku s cukrem a špetkou soli v míse. Poté rozklepněte vejce do jiné mísy a dobře je promíchejte s mlékem. Postupně přilijte tekutou směs k suchým ingrediencím a dobře je promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Nechte těsto odpočinout asi 15-30 minut.
  2. Na střední teplotě rozehřejte pánvičku a přidejte trochu másla. Rozetřete ho po celé ploše pánve. Naběračkou odebírejte těsto a lijte ho na střed rozpálené pánve. Rychle naklopte pánev, aby se těsto rozlilo po celé ploše a vytvořilo co nejtenčí vrstvu. Po chvíli můžete palačinku obrátit širokou stěrkou dokud nebudou obě strany palačinky zlatavě hnědé.
  3. Hotovou palačinku přesuňte na talíř. Pokud připravujete více palačinek, mezi jednotlivými vrstvami umístěte trochu másla, aby se nelepily k sobě.
  4. Hotové palačinky podávejte s horkým s ovocem, javorovým sirupem, medem, nutellou nebo citronovou šťávou s cukrem.

Palačinky



Palačinky
  • Porce: 3Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 20 min
  • Kalorie: 147 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Palačinky jsou skvělou volbou pro snídani, svačinu nebo lehký oběd či večeři. Jsou rychlé, jednoduché a lze je přizpůsobit podle osobních preferencí. Snažte se udržet rovnoměrnou tloušťku palačinek a vyvarujte se přepečení, aby zůstaly měkké a chutné.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve smíchejte hladkou mouku s cukrem a špetkou soli v míse. Poté rozklepněte vejce do jiné mísy a dobře je promíchejte s mlékem. Postupně přilijte tekutou směs k suchým ingrediencím a dobře je promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Nechte těsto odpočinout asi 15-30 minut.
  2. Na střední teplotě rozehřejte pánvičku a přidejte trochu másla. Rozetřete ho po celé ploše pánve. Naběračkou odebírejte těsto a lijte ho na střed rozpálené pánve. Rychle naklopte pánev, aby se těsto rozlilo po celé ploše a vytvořilo co nejtenčí vrstvu. Po chvíli můžete palačinku obrátit širokou stěrkou dokud nebudou obě strany palačinky zlatavě hnědé.
  3. Hotovou palačinku přesuňte na talíř. Pokud připravujete více palačinek, mezi jednotlivými vrstvami umístěte trochu másla, aby se nelepily k sobě.
  4. Hotové palačinky podávejte s horkým s ovocem, javorovým sirupem, medem, nutellou nebo citronovou šťávou s cukrem.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.