- Porce: 3 Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 20 min
- Kalorie: 147 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Palačinky jsou skvělou volbou pro snídani, svačinu nebo lehký oběd či večeři. Jsou rychlé, jednoduché a lze je přizpůsobit podle osobních preferencí. Snažte se udržet rovnoměrnou tloušťku palačinek a vyvarujte se přepečení, aby zůstaly měkké a chutné.
Ingredience
Postup
- Nejprve smíchejte hladkou mouku s cukrem a špetkou soli v míse. Poté rozklepněte vejce do jiné mísy a dobře je promíchejte s mlékem. Postupně přilijte tekutou směs k suchým ingrediencím a dobře je promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Nechte těsto odpočinout asi 15-30 minut.
- Na střední teplotě rozehřejte pánvičku a přidejte trochu másla. Rozetřete ho po celé ploše pánve. Naběračkou odebírejte těsto a lijte ho na střed rozpálené pánve. Rychle naklopte pánev, aby se těsto rozlilo po celé ploše a vytvořilo co nejtenčí vrstvu. Po chvíli můžete palačinku obrátit širokou stěrkou dokud nebudou obě strany palačinky zlatavě hnědé.
- Hotovou palačinku přesuňte na talíř. Pokud připravujete více palačinek, mezi jednotlivými vrstvami umístěte trochu másla, aby se nelepily k sobě.
- Hotové palačinky podávejte s horkým s ovocem, javorovým sirupem, medem, nutellou nebo citronovou šťávou s cukrem.
Palačinky
- Porce: 3Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 20 min
- Kalorie: 147 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Palačinky jsou skvělou volbou pro snídani, svačinu nebo lehký oběd či večeři. Jsou rychlé, jednoduché a lze je přizpůsobit podle osobních preferencí. Snažte se udržet rovnoměrnou tloušťku palačinek a vyvarujte se přepečení, aby zůstaly měkké a chutné.
Ingredience
Postup
- Nejprve smíchejte hladkou mouku s cukrem a špetkou soli v míse. Poté rozklepněte vejce do jiné mísy a dobře je promíchejte s mlékem. Postupně přilijte tekutou směs k suchým ingrediencím a dobře je promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek. Nechte těsto odpočinout asi 15-30 minut.
- Na střední teplotě rozehřejte pánvičku a přidejte trochu másla. Rozetřete ho po celé ploše pánve. Naběračkou odebírejte těsto a lijte ho na střed rozpálené pánve. Rychle naklopte pánev, aby se těsto rozlilo po celé ploše a vytvořilo co nejtenčí vrstvu. Po chvíli můžete palačinku obrátit širokou stěrkou dokud nebudou obě strany palačinky zlatavě hnědé.
- Hotovou palačinku přesuňte na talíř. Pokud připravujete více palačinek, mezi jednotlivými vrstvami umístěte trochu másla, aby se nelepily k sobě.
- Hotové palačinky podávejte s horkým s ovocem, javorovým sirupem, medem, nutellou nebo citronovou šťávou s cukrem.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.