background

Jahodový dort s želatinou

Vytvořeno: Mar 04, 2024
  • Porce: 8 Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 25-30 min
  • Kalorie: 172 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Lehký ovocný dort, který se vám rozpustí na jazyku a přinese Vám osvěžující chuť jahod. Základ dortu je jemné těsto s bohatým krémem. Sladká chuť jahod je doplněná o jemnou kyselost jahodového džemu. Každé sousto jahodového dortu s želatinou je příjemně osvěžující a ideální na teplé letní dny.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme troubu s předehřátím na 180°C Poté si suroviny na přípravu těsta smícháme dohromady. (mouku, máslo, vejce, cukr, prášek do pečiva a vanilkový extrakt) A těsto vylijeme do vymazané formy. A pečeme do zlatova.
  2. Na polevu si připravíme jahodový džem. Smícháme ho s rozpuštěnou želatinou. A necháme odpočívat dokud neztuhne.
  3. Když má dort už zlatavou barvu, tak ho necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. Smícháme mascarpone se smetanou a podle libosti přidáme pár kapek vanilkového extraktu.
  4. Po vychladnutí dort vodorovně rozřízneme a vložíme trochu džemu s želatinou a jako další vrstvu dáme polevu z mascarpone. Druhou polovinu dortu dáme zpět na místo. A celý dort polijeme želatinou.
  5. Pokud je želatina ztuhlá začneme umísťovat čerstvé jahody a můžeme přidat lístky máty jako dekoraci.

Jahodový dort s želatinou



Jahodový dort s želatinou
  • Porce: 8Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 25-30 min
  • Kalorie: 172 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Lehký ovocný dort, který se vám rozpustí na jazyku a přinese Vám osvěžující chuť jahod. Základ dortu je jemné těsto s bohatým krémem. Sladká chuť jahod je doplněná o jemnou kyselost jahodového džemu. Každé sousto jahodového dortu s želatinou je příjemně osvěžující a ideální na teplé letní dny.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravíme troubu s předehřátím na 180°C Poté si suroviny na přípravu těsta smícháme dohromady. (mouku, máslo, vejce, cukr, prášek do pečiva a vanilkový extrakt) A těsto vylijeme do vymazané formy. A pečeme do zlatova.
  2. Na polevu si připravíme jahodový džem. Smícháme ho s rozpuštěnou želatinou. A necháme odpočívat dokud neztuhne.
  3. Když má dort už zlatavou barvu, tak ho necháme vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. Smícháme mascarpone se smetanou a podle libosti přidáme pár kapek vanilkového extraktu.
  4. Po vychladnutí dort vodorovně rozřízneme a vložíme trochu džemu s želatinou a jako další vrstvu dáme polevu z mascarpone. Druhou polovinu dortu dáme zpět na místo. A celý dort polijeme želatinou.
  5. Pokud je želatina ztuhlá začneme umísťovat čerstvé jahody a můžeme přidat lístky máty jako dekoraci.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.