background

Segedínský guláš

Vytvořeno: Mar 11, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 120 min
  • Kalorie: 109 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Lahodný segedínský guláš je plný chutí a aromatických vůní, které zahřejí vaše chuťové buňky a zaručeně vám dodají energii pro celý den. Dobrou chuť!

Ingredience

Postup

  1. Vepřové maso očistěte od blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibule a česnek si oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  2. V hrnci si rozehřejte sádlo a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho spolu s cibulí. Přidejte nakrájené kousky vepřového masa a osmažte je spolu s cibulí a česnekem, dokud nezezlátnou ze všech stran.
  3. Přidejte mletou sladkou papriku a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně spojilo s masem.
  4. Posypte směs hladkou mouku a důkladně promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily moukou. Poté pomalu podlívejte vodou.
  5. Přidejte kysané zelí a důkladně promíchejte, aby se maso se zelím důkladně promísilo.
  6. Přiveďte guláš k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
  7. Na závěr přidejte smetanu a promíchejte. Vařte ještě několik minut, dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  8. Segedín podávejte teplý, doporučujeme s domácím houskovým knedlíkem.

Segedínský guláš



Segedínský guláš
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 120 min
  • Kalorie: 109 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Lahodný segedínský guláš je plný chutí a aromatických vůní, které zahřejí vaše chuťové buňky a zaručeně vám dodají energii pro celý den. Dobrou chuť!

Ingredience

Postup

  1. Vepřové maso očistěte od blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibule a česnek si oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  2. V hrnci si rozehřejte sádlo a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho spolu s cibulí. Přidejte nakrájené kousky vepřového masa a osmažte je spolu s cibulí a česnekem, dokud nezezlátnou ze všech stran.
  3. Přidejte mletou sladkou papriku a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně spojilo s masem.
  4. Posypte směs hladkou mouku a důkladně promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily moukou. Poté pomalu podlívejte vodou.
  5. Přidejte kysané zelí a důkladně promíchejte, aby se maso se zelím důkladně promísilo.
  6. Přiveďte guláš k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
  7. Na závěr přidejte smetanu a promíchejte. Vařte ještě několik minut, dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  8. Segedín podávejte teplý, doporučujeme s domácím houskovým knedlíkem.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.