- Porce: 4 Lidé
- Čas přípravy: 20 min
- Čas vaření: 120 min
- Kalorie: 109 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Lahodný segedínský guláš je plný chutí a aromatických vůní, které zahřejí vaše chuťové buňky a zaručeně vám dodají energii pro celý den. Dobrou chuť!
Ingredience
Postup
- Vepřové maso očistěte od blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibule a česnek si oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- V hrnci si rozehřejte sádlo a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho spolu s cibulí. Přidejte nakrájené kousky vepřového masa a osmažte je spolu s cibulí a česnekem, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte mletou sladkou papriku a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně spojilo s masem.
- Posypte směs hladkou mouku a důkladně promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily moukou. Poté pomalu podlívejte vodou.
- Přidejte kysané zelí a důkladně promíchejte, aby se maso se zelím důkladně promísilo.
- Přiveďte guláš k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
- Na závěr přidejte smetanu a promíchejte. Vařte ještě několik minut, dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Segedín podávejte teplý, doporučujeme s domácím houskovým knedlíkem.
Segedínský guláš
- Porce: 4Lidé
- Čas přípravy: 20 min
- Čas vaření: 120 min
- Kalorie: 109 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Lahodný segedínský guláš je plný chutí a aromatických vůní, které zahřejí vaše chuťové buňky a zaručeně vám dodají energii pro celý den. Dobrou chuť!
Ingredience
Postup
- Vepřové maso očistěte od blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibule a česnek si oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- V hrnci si rozehřejte sádlo a osmažte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho spolu s cibulí. Přidejte nakrájené kousky vepřového masa a osmažte je spolu s cibulí a česnekem, dokud nezezlátnou ze všech stran.
- Přidejte mletou sladkou papriku a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně spojilo s masem.
- Posypte směs hladkou mouku a důkladně promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily moukou. Poté pomalu podlívejte vodou.
- Přidejte kysané zelí a důkladně promíchejte, aby se maso se zelím důkladně promísilo.
- Přiveďte guláš k varu, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
- Na závěr přidejte smetanu a promíchejte. Vařte ještě několik minut, dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Segedín podávejte teplý, doporučujeme s domácím houskovým knedlíkem.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.