- Porce: 4 Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 120 min
- Kalorie: 163 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Tradiční recept na český guláš vám přinese chuťový zážitek z české kuchyně. Dochutíte-li ho správným kořením, zaručeně vás zahřeje v chladných dnech a zasytí všechny milovníky masitých jídel. Dobrou chuť!
Ingredience
Postup
- Hovězí maso očistěte od případných blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
- V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli osmahnout.
- Přidejte nakrájené kousky hovězího masa a opékejte je se cibulí, dokud nezezlátnou ze všech stran a maso se nezatáhne,
- Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a promíchejte, aby se koření rovnoměrně propojilo s masem. Poté, co je maso dobře osmažené, zalijte vše hovězím vývarem.
- Zakryjte hrnec a nechte guláš dusit při mírném varu asi 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
- Zahustěte směsí hladké mouky a vody. Přidávejte postupně, abyste dosáhli požadované konzistence.
- Na závěr ochutnejte guláš a případně ho dochuťte solí a pepřem podle své chuti. Guláš podávejte teplý, ideálně s domácími knedlíky.
Hovězí guláš
- Porce: 4Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 120 min
- Kalorie: 163 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Tradiční recept na český guláš vám přinese chuťový zážitek z české kuchyně. Dochutíte-li ho správným kořením, zaručeně vás zahřeje v chladných dnech a zasytí všechny milovníky masitých jídel. Dobrou chuť!
Ingredience
Postup
- Hovězí maso očistěte od případných blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
- V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli osmahnout.
- Přidejte nakrájené kousky hovězího masa a opékejte je se cibulí, dokud nezezlátnou ze všech stran a maso se nezatáhne,
- Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a promíchejte, aby se koření rovnoměrně propojilo s masem. Poté, co je maso dobře osmažené, zalijte vše hovězím vývarem.
- Zakryjte hrnec a nechte guláš dusit při mírném varu asi 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
- Zahustěte směsí hladké mouky a vody. Přidávejte postupně, abyste dosáhli požadované konzistence.
- Na závěr ochutnejte guláš a případně ho dochuťte solí a pepřem podle své chuti. Guláš podávejte teplý, ideálně s domácími knedlíky.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.