background

Hovězí guláš

Vytvořeno: Mar 11, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 120 min
  • Kalorie: 163 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Tradiční recept na český guláš vám přinese chuťový zážitek z české kuchyně. Dochutíte-li ho správným kořením, zaručeně vás zahřeje v chladných dnech a zasytí všechny milovníky masitých jídel. Dobrou chuť!

Ingredience

Postup

  1. Hovězí maso očistěte od případných blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli osmahnout.
  3. Přidejte nakrájené kousky hovězího masa a opékejte je se cibulí, dokud nezezlátnou ze všech stran a maso se nezatáhne,
  4. Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a promíchejte, aby se koření rovnoměrně propojilo s masem. Poté, co je maso dobře osmažené, zalijte vše hovězím vývarem.
  5. Zakryjte hrnec a nechte guláš dusit při mírném varu asi 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
  6. Zahustěte směsí hladké mouky a vody. Přidávejte postupně, abyste dosáhli požadované konzistence.
  7. Na závěr ochutnejte guláš a případně ho dochuťte solí a pepřem podle své chuti. Guláš podávejte teplý, ideálně s domácími knedlíky.

Hovězí guláš



Hovězí guláš
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 120 min
  • Kalorie: 163 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Tradiční recept na český guláš vám přinese chuťový zážitek z české kuchyně. Dochutíte-li ho správným kořením, zaručeně vás zahřeje v chladných dnech a zasytí všechny milovníky masitých jídel. Dobrou chuť!

Ingredience

Postup

  1. Hovězí maso očistěte od případných blan a nakrájejte ho na menší kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a nechte chvíli osmahnout.
  3. Přidejte nakrájené kousky hovězího masa a opékejte je se cibulí, dokud nezezlátnou ze všech stran a maso se nezatáhne,
  4. Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a promíchejte, aby se koření rovnoměrně propojilo s masem. Poté, co je maso dobře osmažené, zalijte vše hovězím vývarem.
  5. Zakryjte hrnec a nechte guláš dusit při mírném varu asi 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne.
  6. Zahustěte směsí hladké mouky a vody. Přidávejte postupně, abyste dosáhli požadované konzistence.
  7. Na závěr ochutnejte guláš a případně ho dochuťte solí a pepřem podle své chuti. Guláš podávejte teplý, ideálně s domácími knedlíky.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.