Jak uvařit rýži
Rýže je neodmyslitelnou součástí stravy pro většinu obyvatel planety. Hlavními producenty jsou asijské země, včetně Číny a Indie, zatímco v Evropě představuje největšího producenta Itálie.
Různé typy rýže
-
Dlouhozrnná rýže - dlouhá zrnka, zbavená slupek, která po uvaření zůstává sypká a skvěle se hodí jako příloha nebo do salátů.
-
Krátkozrnná rýže - lepivější typ, který se rychleji vaří, ideální pro přípravu nákypů, placiček nebo sushi.
-
Kulatozrnná rýže - drobná, téměř kulatá zrnka s vysokým obsahem škrobu, skvělá pro přípravu italského rizota.
-
Parboiled rýže - dlouhozrnný typ se sklovitě žlutými zrny, které se po vaření stávají bílými, zachovávají však vitamíny a minerály přenesené ze slupky.
-
Basmati - nelepivá, kvalitní rýže s oříškovým aroma, pocházející z polí zavlažovaných ledovcovou vodou.
-
Jasmínová rýže - aromatický druh rýže s květinovou vůní, charakteristický pro asijskou kuchyni.
-
Natural rýže - neloupaná hnědá rýže plná vlákniny a živin.
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.