background

Květáková polévka

Vytvořeno: Mar 11, 2024
  • Porce: 5 Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 30 min
  • Kalorie: 45 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Vychutnejte si domácí květákovou polévku, jakou Vám vařila babička. Chuť plnou jemného květáku a aromatických bylin, která poskytuje jak jednoduchost přípravy, tak pocit tepla a pohodlí připomínající nedělní rodinný oběd.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si očistíme květák a rozdělíme ho na menší růžičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do hrnce si dáme rozpustit máslo a osmažíme si na něm cibuli a česnek. Hotovou cibuli poznáme podle zlatavé barvy. Dejte si pozor, aby jste česnek nesmažili příliš dlouhou, aby nebyl hnědý a nezhořknul. Doporučuji dát cibulce na pánvi cca minutový náskok.
  3. Následně přidáme květák a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přiklopíme a na středním plameni vaříme, dokud květák nezměkne.
  4. Polévku rozmixujeme, dokud nebude mít hladkou strukturu. A poté vmícháme do polévky smetanu a necháme chvíli vařit.
  5. Na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Tuto polévku podáváme horkou a můžeme ozdobit například čerstvou petrželí nebo kouskem vařeného květáku.

Květáková polévka



Květáková polévka
  • Porce: 5Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 30 min
  • Kalorie: 45 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Vychutnejte si domácí květákovou polévku, jakou Vám vařila babička. Chuť plnou jemného květáku a aromatických bylin, která poskytuje jak jednoduchost přípravy, tak pocit tepla a pohodlí připomínající nedělní rodinný oběd.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si očistíme květák a rozdělíme ho na menší růžičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do hrnce si dáme rozpustit máslo a osmažíme si na něm cibuli a česnek. Hotovou cibuli poznáme podle zlatavé barvy. Dejte si pozor, aby jste česnek nesmažili příliš dlouhou, aby nebyl hnědý a nezhořknul. Doporučuji dát cibulce na pánvi cca minutový náskok.
  3. Následně přidáme květák a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přiklopíme a na středním plameni vaříme, dokud květák nezměkne.
  4. Polévku rozmixujeme, dokud nebude mít hladkou strukturu. A poté vmícháme do polévky smetanu a necháme chvíli vařit.
  5. Na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Tuto polévku podáváme horkou a můžeme ozdobit například čerstvou petrželí nebo kouskem vařeného květáku.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.