- Porce: 5 Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 30 min
- Kalorie: 45 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Vychutnejte si domácí květákovou polévku, jakou Vám vařila babička. Chuť plnou jemného květáku a aromatických bylin, která poskytuje jak jednoduchost přípravy, tak pocit tepla a pohodlí připomínající nedělní rodinný oběd.
Ingredience
Postup
- Nejprve si očistíme květák a rozdělíme ho na menší růžičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Do hrnce si dáme rozpustit máslo a osmažíme si na něm cibuli a česnek. Hotovou cibuli poznáme podle zlatavé barvy. Dejte si pozor, aby jste česnek nesmažili příliš dlouhou, aby nebyl hnědý a nezhořknul. Doporučuji dát cibulce na pánvi cca minutový náskok.
- Následně přidáme květák a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přiklopíme a na středním plameni vaříme, dokud květák nezměkne.
- Polévku rozmixujeme, dokud nebude mít hladkou strukturu. A poté vmícháme do polévky smetanu a necháme chvíli vařit.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Tuto polévku podáváme horkou a můžeme ozdobit například čerstvou petrželí nebo kouskem vařeného květáku.
Květáková polévka
- Porce: 5Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 30 min
- Kalorie: 45 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Vychutnejte si domácí květákovou polévku, jakou Vám vařila babička. Chuť plnou jemného květáku a aromatických bylin, která poskytuje jak jednoduchost přípravy, tak pocit tepla a pohodlí připomínající nedělní rodinný oběd.
Ingredience
Postup
- Nejprve si očistíme květák a rozdělíme ho na menší růžičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Do hrnce si dáme rozpustit máslo a osmažíme si na něm cibuli a česnek. Hotovou cibuli poznáme podle zlatavé barvy. Dejte si pozor, aby jste česnek nesmažili příliš dlouhou, aby nebyl hnědý a nezhořknul. Doporučuji dát cibulce na pánvi cca minutový náskok.
- Následně přidáme květák a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přiklopíme a na středním plameni vaříme, dokud květák nezměkne.
- Polévku rozmixujeme, dokud nebude mít hladkou strukturu. A poté vmícháme do polévky smetanu a necháme chvíli vařit.
- Na závěr dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Tuto polévku podáváme horkou a můžeme ozdobit například čerstvou petrželí nebo kouskem vařeného květáku.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.