background

Cuketová polévka

Vytvořeno: Mar 16, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 45 min
  • Kalorie: 44 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Vychutnejte si lahodnou cuketovou polévku, která spojuje jemnou chuť cuket s aromatickou cibulí a česnekem. Tato polévka je skvělým způsobem, jak využít sezónní úrodu cuket a vytvořit zdravý a osvěžující pokrm.

Ingredience

Postup

  1. Na pánvi s olivovým olejem osmažte jemně nasekanou cibuli dozlatova. Přidejte utlučený česnek a osmažte ho, dokud nezačne vonět.
  2. Přidejte nakrájené cukety a brambory do pánve a osmažte je po dobu asi 5 minut.
  3. Přeneste osmaženou zeleninu do hrnce. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte polévku na mírném plameni asi 15-20 minut, dokud cukety a brambory nezměknou.
  4. Polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a důkladně promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Cuketovou polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou. Podávejte horkou jako předkrm nebo jako lehký hlavní chod s křupavým chlebem.

Cuketová polévka



Cuketová polévka
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 45 min
  • Kalorie: 44 kcal/100g
  • Obtížnost: Střední

Vychutnejte si lahodnou cuketovou polévku, která spojuje jemnou chuť cuket s aromatickou cibulí a česnekem. Tato polévka je skvělým způsobem, jak využít sezónní úrodu cuket a vytvořit zdravý a osvěžující pokrm.

Ingredience

Postup

  1. Na pánvi s olivovým olejem osmažte jemně nasekanou cibuli dozlatova. Přidejte utlučený česnek a osmažte ho, dokud nezačne vonět.
  2. Přidejte nakrájené cukety a brambory do pánve a osmažte je po dobu asi 5 minut.
  3. Přeneste osmaženou zeleninu do hrnce. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte polévku na mírném plameni asi 15-20 minut, dokud cukety a brambory nezměknou.
  4. Polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
  5. Přidejte smetanu ke šlehání a důkladně promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Cuketovou polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou. Podávejte horkou jako předkrm nebo jako lehký hlavní chod s křupavým chlebem.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.