- Porce: 5 Lidé
- Čas přípravy: 20 min
- Čas vaření: 45 min
- Kalorie: 152 kcal/100g
- Obtížnost: Těžký
Kouzlo bohaté hovězí svíčkové omáčky, která se stává neodmyslitelnou součástí České kuchyně. Tajemství svíčkové omáčky je dokonalé sladění zeleniny, lásky a koření, které z ní činí chuťovou lahůdku. Chuťová symfonie svíčkové Vám přinese gastronomické zážitky a připomene dětství.
Ingredience
Postup
- Očistíme si zeleninu a nakrájíme jí na menší části. Svíčkové maso si omyjeme a připravíme na plátky. Slaninu si připravíme na kostičky.
- Rozpálíme si olej a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy. Poté přidáme slaninu a zeleninu. Restujeme dokud nebude zelenina měká a slanina nepustí trochu tuku.
- Plátky svíčkové si osolíme a přidáme pepř podle chuti. Poté maso z obou stran opečeme dokud nezezláne.
- Přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Postupně začneme přilévat vývar a necháváme vařit přibližně 20 minut.
- Nakonec přidejte máslo a smetanu na zjemnění omáčky. Vše pořádně promícháme a necháme povařit na mírném ohni 5 minut.
- Svíčkovou podáváme tradičně s houskovým knedlíkem. Na plátek svíčkové položíme plátek citrónu, na který dáme šlehačku a brusinky.
Svíčková omáčka
- Porce: 5Lidé
- Čas přípravy: 20 min
- Čas vaření: 45 min
- Kalorie: 152 kcal/100g
- Obtížnost: Těžký
Kouzlo bohaté hovězí svíčkové omáčky, která se stává neodmyslitelnou součástí České kuchyně. Tajemství svíčkové omáčky je dokonalé sladění zeleniny, lásky a koření, které z ní činí chuťovou lahůdku. Chuťová symfonie svíčkové Vám přinese gastronomické zážitky a připomene dětství.
Ingredience
Postup
- Očistíme si zeleninu a nakrájíme jí na menší části. Svíčkové maso si omyjeme a připravíme na plátky. Slaninu si připravíme na kostičky.
- Rozpálíme si olej a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy. Poté přidáme slaninu a zeleninu. Restujeme dokud nebude zelenina měká a slanina nepustí trochu tuku.
- Plátky svíčkové si osolíme a přidáme pepř podle chuti. Poté maso z obou stran opečeme dokud nezezláne.
- Přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Postupně začneme přilévat vývar a necháváme vařit přibližně 20 minut.
- Nakonec přidejte máslo a smetanu na zjemnění omáčky. Vše pořádně promícháme a necháme povařit na mírném ohni 5 minut.
- Svíčkovou podáváme tradičně s houskovým knedlíkem. Na plátek svíčkové položíme plátek citrónu, na který dáme šlehačku a brusinky.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.