background

Svíčková omáčka

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 5 Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 45 min
  • Kalorie: 152 kcal/100g
  • Obtížnost: Těžký

Kouzlo bohaté hovězí svíčkové omáčky, která se stává neodmyslitelnou součástí České kuchyně. Tajemství svíčkové omáčky je dokonalé sladění zeleniny, lásky a koření, které z ní činí chuťovou lahůdku. Chuťová symfonie svíčkové Vám přinese gastronomické zážitky a připomene dětství.

Ingredience

Postup

  1. Očistíme si zeleninu a nakrájíme jí na menší části. Svíčkové maso si omyjeme a připravíme na plátky. Slaninu si připravíme na kostičky.
  2. Rozpálíme si olej a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy. Poté přidáme slaninu a zeleninu. Restujeme dokud nebude zelenina měká a slanina nepustí trochu tuku.
  3. Plátky svíčkové si osolíme a přidáme pepř podle chuti. Poté maso z obou stran opečeme dokud nezezláne.
  4. Přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Postupně začneme přilévat vývar a necháváme vařit přibližně 20 minut.
  5. Nakonec přidejte máslo a smetanu na zjemnění omáčky. Vše pořádně promícháme a necháme povařit na mírném ohni 5 minut.
  6. Svíčkovou podáváme tradičně s houskovým knedlíkem. Na plátek svíčkové položíme plátek citrónu, na který dáme šlehačku a brusinky.

Svíčková omáčka



Svíčková omáčka
  • Porce: 5Lidé
  • Čas přípravy: 20 min
  • Čas vaření: 45 min
  • Kalorie: 152 kcal/100g
  • Obtížnost: Těžký

Kouzlo bohaté hovězí svíčkové omáčky, která se stává neodmyslitelnou součástí České kuchyně. Tajemství svíčkové omáčky je dokonalé sladění zeleniny, lásky a koření, které z ní činí chuťovou lahůdku. Chuťová symfonie svíčkové Vám přinese gastronomické zážitky a připomene dětství.

Ingredience

Postup

  1. Očistíme si zeleninu a nakrájíme jí na menší části. Svíčkové maso si omyjeme a připravíme na plátky. Slaninu si připravíme na kostičky.
  2. Rozpálíme si olej a orestujeme na něm cibuli do zlatavé barvy. Poté přidáme slaninu a zeleninu. Restujeme dokud nebude zelenina měká a slanina nepustí trochu tuku.
  3. Plátky svíčkové si osolíme a přidáme pepř podle chuti. Poté maso z obou stran opečeme dokud nezezláne.
  4. Přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Postupně začneme přilévat vývar a necháváme vařit přibližně 20 minut.
  5. Nakonec přidejte máslo a smetanu na zjemnění omáčky. Vše pořádně promícháme a necháme povařit na mírném ohni 5 minut.
  6. Svíčkovou podáváme tradičně s houskovým knedlíkem. Na plátek svíčkové položíme plátek citrónu, na který dáme šlehačku a brusinky.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.