- Porce: 4 Lidé
- Čas přípravy: 5 min
- Čas vaření: 40 min
- Kalorie: 132 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Buřty na pivě jsou skvělým pokrmem pro večírky nebo grilování. Chutnají skvěle s čerstvým chlebem a pivem. Chutnají výborně i studené.
Ingredience
Postup
- Nejprve si připravte cibuli, česnek a papriku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Omyjte papriku a nakrájejte na tenké proužky. Do hlubší pánve nebo hrnce nalejte olej a rozehřejte ho na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
- Poté přidejte nakrájený česnek, papriku a smažte je spolu s cibulí asi 1 minutu, dokud paprika lehce nezměkne a česnek nezačne zlátnout.
- Přidejte buřty do pánve a opékejte je ze všech stran, dokud nejsou hezky zlatavé. Jakmile jsou buřty opečené, přidejte do pánve pivo. Přilijte tak, aby buřty byly téměř celé ponořené.
- Osolte a opepřete podle chuti. Nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, aby se buřty propekly a absorbovaly chuť piva. Pokud je tekutina příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo piva.
- Hotové buřty podávejte s křenem a hořčicí.
Buřty na pivě
- Porce: 4Lidé
- Čas přípravy: 5 min
- Čas vaření: 40 min
- Kalorie: 132 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Buřty na pivě jsou skvělým pokrmem pro večírky nebo grilování. Chutnají skvěle s čerstvým chlebem a pivem. Chutnají výborně i studené.
Ingredience
Postup
- Nejprve si připravte cibuli, česnek a papriku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Omyjte papriku a nakrájejte na tenké proužky. Do hlubší pánve nebo hrnce nalejte olej a rozehřejte ho na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
- Poté přidejte nakrájený česnek, papriku a smažte je spolu s cibulí asi 1 minutu, dokud paprika lehce nezměkne a česnek nezačne zlátnout.
- Přidejte buřty do pánve a opékejte je ze všech stran, dokud nejsou hezky zlatavé. Jakmile jsou buřty opečené, přidejte do pánve pivo. Přilijte tak, aby buřty byly téměř celé ponořené.
- Osolte a opepřete podle chuti. Nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, aby se buřty propekly a absorbovaly chuť piva. Pokud je tekutina příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo piva.
- Hotové buřty podávejte s křenem a hořčicí.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.