background

Buřty na pivě

Vytvořeno: Mar 06, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 5 min
  • Čas vaření: 40 min
  • Kalorie: 132 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Buřty na pivě jsou skvělým pokrmem pro večírky nebo grilování. Chutnají skvěle s čerstvým chlebem a pivem. Chutnají výborně i studené.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravte cibuli, česnek a papriku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Omyjte papriku a nakrájejte na tenké proužky. Do hlubší pánve nebo hrnce nalejte olej a rozehřejte ho na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
  2. Poté přidejte nakrájený česnek, papriku a smažte je spolu s cibulí asi 1 minutu, dokud paprika lehce nezměkne a česnek nezačne zlátnout.
  3. Přidejte buřty do pánve a opékejte je ze všech stran, dokud nejsou hezky zlatavé. Jakmile jsou buřty opečené, přidejte do pánve pivo. Přilijte tak, aby buřty byly téměř celé ponořené.
  4. Osolte a opepřete podle chuti. Nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, aby se buřty propekly a absorbovaly chuť piva. Pokud je tekutina příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo piva.
  5. Hotové buřty podávejte s křenem a hořčicí.

Buřty na pivě



Buřty na pivě
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 5 min
  • Čas vaření: 40 min
  • Kalorie: 132 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Buřty na pivě jsou skvělým pokrmem pro večírky nebo grilování. Chutnají skvěle s čerstvým chlebem a pivem. Chutnají výborně i studené.

Ingredience

Postup

  1. Nejprve si připravte cibuli, česnek a papriku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Omyjte papriku a nakrájejte na tenké proužky. Do hlubší pánve nebo hrnce nalejte olej a rozehřejte ho na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
  2. Poté přidejte nakrájený česnek, papriku a smažte je spolu s cibulí asi 1 minutu, dokud paprika lehce nezměkne a česnek nezačne zlátnout.
  3. Přidejte buřty do pánve a opékejte je ze všech stran, dokud nejsou hezky zlatavé. Jakmile jsou buřty opečené, přidejte do pánve pivo. Přilijte tak, aby buřty byly téměř celé ponořené.
  4. Osolte a opepřete podle chuti. Nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, aby se buřty propekly a absorbovaly chuť piva. Pokud je tekutina příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo piva.
  5. Hotové buřty podávejte s křenem a hořčicí.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.