background

Jablečný štrúdl

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 6 Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 35 min
  • Kalorie: 291 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Tento jablečný štrúdl je lahodným dezertem, který si můžete dopřát v jakémkoliv ročním období. Chuť sladkých jablek, ořechů a skořice v kombinaci s křupavým těstem udělá radost vašim chuťovým buňkám.

Ingredience

Postup

  1. Oloupete si a nastrouháte jablka do středně velké mísy. K jablkům přisypete skořici a dosladíte je vanilkovým cukrem.
  2. Rozválíte si listové těsto a vložíte do něj polovinu nastrouhaných jablek. Na jablka přidáte ořechy a závin zabalíte do tvaru štrúdlu. Proces opakujete i s druhým těstem.
  3. Přenesete štrúdl na plech vyložený pečicím papírem a jemně ho potřete našlehaným vejcem.
  4. Pečete v předehřáté troubě na 180°C po dobu 35-40 minut, nebo dokud není štrúdl zlatavý a křupavý.
  5. Po upečení necháte štrúdl trochu vychladnout, poté ho můžete nakrájet na plátky a podávat. Podávejte s vanilkovou omáčkou, zmrzlinou nebo šlehačkou.

Jablečný štrúdl



Jablečný štrúdl
  • Porce: 6Lidé
  • Čas přípravy: 15 min
  • Čas vaření: 35 min
  • Kalorie: 291 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Tento jablečný štrúdl je lahodným dezertem, který si můžete dopřát v jakémkoliv ročním období. Chuť sladkých jablek, ořechů a skořice v kombinaci s křupavým těstem udělá radost vašim chuťovým buňkám.

Ingredience

Postup

  1. Oloupete si a nastrouháte jablka do středně velké mísy. K jablkům přisypete skořici a dosladíte je vanilkovým cukrem.
  2. Rozválíte si listové těsto a vložíte do něj polovinu nastrouhaných jablek. Na jablka přidáte ořechy a závin zabalíte do tvaru štrúdlu. Proces opakujete i s druhým těstem.
  3. Přenesete štrúdl na plech vyložený pečicím papírem a jemně ho potřete našlehaným vejcem.
  4. Pečete v předehřáté troubě na 180°C po dobu 35-40 minut, nebo dokud není štrúdl zlatavý a křupavý.
  5. Po upečení necháte štrúdl trochu vychladnout, poté ho můžete nakrájet na plátky a podávat. Podávejte s vanilkovou omáčkou, zmrzlinou nebo šlehačkou.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.