- Porce: 4 Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 40 min
- Kalorie: 199 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Buchtičky s vanilkovým krémem jsou lahodné a oblíbené nejen u dětí, ale i u dospělých. Jedná se o tradiční dezert, který osloví každého milovníka sladkých pokrmů.
Ingredience
Postup
- Z mléka si odměříte 50ml do misky a dáte jej ohřát, tak aby bylo vlažné. Poté do něj přidáte droždí a lžičku cukru. Kvásek necháte v teple kynout 10 minut.
- Mezitím si do velké mísy nasypete mouku, sůl, zbytek cukru, rozpuštěné máslo, žloutky, 150ml mléka a kvásek. Důkladně těsto promícháte, aby se všechny ingredience spojili. Přikryjete ubrouskem a necháte v teple kynout cca hodinu.
- Po vykynutí těsto rozdělíte na menší kostičky a ty vykládáte do vymazaného plechu pěkně vedle sebe. Promastíte a pečete v troubě na 180°C zhruba 30min.
- Během pečení si připravíte vanilkový přeliv, se kterým budete buchtičky podávat. V hrnci si ohřejete 300ml mléka a přidáte do něj dřeň z poloviny vanilkového lusku. Pomalu vmícháváte vanilkový pudink dokud Vám krém nezhoustne. Dosladíte si podle chuti a zjemníte trochou šlehačky.
- Buchtičky si vyjmete z plechu na hluboký talíř a servírujete přelité vanilkovým přelivem.
Buchtičky s vanilkovým krémem
- Porce: 4Lidé
- Čas přípravy: 15 min
- Čas vaření: 40 min
- Kalorie: 199 kcal/100g
- Obtížnost: Střední
Buchtičky s vanilkovým krémem jsou lahodné a oblíbené nejen u dětí, ale i u dospělých. Jedná se o tradiční dezert, který osloví každého milovníka sladkých pokrmů.
Ingredience
Postup
- Z mléka si odměříte 50ml do misky a dáte jej ohřát, tak aby bylo vlažné. Poté do něj přidáte droždí a lžičku cukru. Kvásek necháte v teple kynout 10 minut.
- Mezitím si do velké mísy nasypete mouku, sůl, zbytek cukru, rozpuštěné máslo, žloutky, 150ml mléka a kvásek. Důkladně těsto promícháte, aby se všechny ingredience spojili. Přikryjete ubrouskem a necháte v teple kynout cca hodinu.
- Po vykynutí těsto rozdělíte na menší kostičky a ty vykládáte do vymazaného plechu pěkně vedle sebe. Promastíte a pečete v troubě na 180°C zhruba 30min.
- Během pečení si připravíte vanilkový přeliv, se kterým budete buchtičky podávat. V hrnci si ohřejete 300ml mléka a přidáte do něj dřeň z poloviny vanilkového lusku. Pomalu vmícháváte vanilkový pudink dokud Vám krém nezhoustne. Dosladíte si podle chuti a zjemníte trochou šlehačky.
- Buchtičky si vyjmete z plechu na hluboký talíř a servírujete přelité vanilkovým přelivem.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.