background

Hlíva pečená s bramborami na smetaně

Vytvořeno: Mar 05, 2024
  • Porce: 4 Lidé
  • Čas přípravy: 30 min
  • Čas vaření: 65 min
  • Kalorie: 76 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Užijte si bohatou a hřejivou chuť naší hlívy pečené s bramborami na smetaně. Lahodná kombinace hlívy, brambor, cibule a česneku v krémové smetanové omáčce, pečená do zlatova, vytvoří jedinečný zážitek. Tento pokrm je skvělým způsobem, jak spojit chuťové buňky a vychutnat si přírodní bohatost hub.

Ingredience

Postup

  1. Hlívy očistěte a nakrájejte na menší kusy, pokud jsou velké.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli a česnek, osmažte dozlatova. Přidejte hlívy a smažte do doby než změknou.
  4. Přidejte nakrájené brambory a smažte společně s hlívami.
  5. Přidejte sušený tymián, sůl a pepř podle chuti. Nalijte smetanu na vaření a vařte na mírném plameni, dokud brambory nezměknou a omáčka nezhoustne.
  6. Přesuňte směs do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180°C 25-30 minut, dokud brambory nejsou měkké. Jakmile brambory změknou a omáčka zhoustne, můžeme podávat.

Hlíva pečená s bramborami na smetaně



Hlíva pečená s bramborami na smetaně
  • Porce: 4Lidé
  • Čas přípravy: 30 min
  • Čas vaření: 65 min
  • Kalorie: 76 kcal/100g
  • Obtížnost: Snadný

Užijte si bohatou a hřejivou chuť naší hlívy pečené s bramborami na smetaně. Lahodná kombinace hlívy, brambor, cibule a česneku v krémové smetanové omáčce, pečená do zlatova, vytvoří jedinečný zážitek. Tento pokrm je skvělým způsobem, jak spojit chuťové buňky a vychutnat si přírodní bohatost hub.

Ingredience

Postup

  1. Hlívy očistěte a nakrájejte na menší kusy, pokud jsou velké.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli a česnek, osmažte dozlatova. Přidejte hlívy a smažte do doby než změknou.
  4. Přidejte nakrájené brambory a smažte společně s hlívami.
  5. Přidejte sušený tymián, sůl a pepř podle chuti. Nalijte smetanu na vaření a vařte na mírném plameni, dokud brambory nezměknou a omáčka nezhoustne.
  6. Přesuňte směs do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180°C 25-30 minut, dokud brambory nejsou měkké. Jakmile brambory změknou a omáčka zhoustne, můžeme podávat.

Zůstaň s námi

Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.