- Porce: 4 Lidé
- Čas přípravy: 30 min
- Čas vaření: 65 min
- Kalorie: 76 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Užijte si bohatou a hřejivou chuť naší hlívy pečené s bramborami na smetaně. Lahodná kombinace hlívy, brambor, cibule a česneku v krémové smetanové omáčce, pečená do zlatova, vytvoří jedinečný zážitek. Tento pokrm je skvělým způsobem, jak spojit chuťové buňky a vychutnat si přírodní bohatost hub.
Ingredience
Postup
- Hlívy očistěte a nakrájejte na menší kusy, pokud jsou velké.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli a česnek, osmažte dozlatova. Přidejte hlívy a smažte do doby než změknou.
- Přidejte nakrájené brambory a smažte společně s hlívami.
- Přidejte sušený tymián, sůl a pepř podle chuti. Nalijte smetanu na vaření a vařte na mírném plameni, dokud brambory nezměknou a omáčka nezhoustne.
- Přesuňte směs do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180°C 25-30 minut, dokud brambory nejsou měkké. Jakmile brambory změknou a omáčka zhoustne, můžeme podávat.
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
- Porce: 4Lidé
- Čas přípravy: 30 min
- Čas vaření: 65 min
- Kalorie: 76 kcal/100g
- Obtížnost: Snadný
Užijte si bohatou a hřejivou chuť naší hlívy pečené s bramborami na smetaně. Lahodná kombinace hlívy, brambor, cibule a česneku v krémové smetanové omáčce, pečená do zlatova, vytvoří jedinečný zážitek. Tento pokrm je skvělým způsobem, jak spojit chuťové buňky a vychutnat si přírodní bohatost hub.
Ingredience
Postup
- Hlívy očistěte a nakrájejte na menší kusy, pokud jsou velké.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli a česnek, osmažte dozlatova. Přidejte hlívy a smažte do doby než změknou.
- Přidejte nakrájené brambory a smažte společně s hlívami.
- Přidejte sušený tymián, sůl a pepř podle chuti. Nalijte smetanu na vaření a vařte na mírném plameni, dokud brambory nezměknou a omáčka nezhoustne.
- Přesuňte směs do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180°C 25-30 minut, dokud brambory nejsou měkké. Jakmile brambory změknou a omáčka zhoustne, můžeme podávat.
Zůstaň s námi
Mohlo by se vám také líbit
Získejte praktické tipy a triky, které Vám ušetří spoustu drahocenného času.